Traditionele rolluiken

Een inbouwrolluik ook gekend als traditioneel rolluik is de beste keuze bij het plaatsen van bij nieuwbouw, maar dit is uiteraard ook perfect mogelijk bij renovatie als er al een bestaand rolluik aanwezig is.

Winsol rolluiken hebben niet alleen de functie om licht binnen of buiten te laten maar hebben nog tal van andere voordelen.

Het voornaamste traditoneel rolluik is de B55 , dit is een pvc rolluik met lammel breedte van 55 mm. Deze kan inwendig nog ééns versterkt worden.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden tijdens de raamproductie boven het raam geproduceerd. Deze toepassing wordt vooral gebruikt als er geen voldoende ruimte is voorzien voor traditionele rolluiken.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden vooral toegepast bij renovaties maar kan ook perfect bij nieuwbouw als er niets voorzien is. Deze rolluiken worden zowel op de gevel als in de dag geplaatst. Zo is er ook weinig of geen schade naar binnen toe.

De voorzetrolluiken worden meestal voorzien van aluminium bladen, dit de DP41 lammel. Dit lammel is 41 mm breedt en volledig geïsoleerd!